Service starts with you

Het belangrijkste aspect van onze systemen is dat ze stuk voor stuk zeer gebruiksvriendelijk zijn. In de ontwikkelfase hebben we veel aandacht besteed aan de gebruikersinterface en het ontwerp om de drempel voor de gebruiker zo laag mogelijk te maken. We zijn trots op het feit dat onze PlateButler software zeer gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veilig is en ontvangen dan ook zeer positieve feedback met betrekking tot het intuïtieve design en gebruiksgemak van onze systemen. 

Lees meer
Een interview met Biobank Lifelines over 2D-gecodeerde tubes (LVL-technologies)

Biobank Lifelines verricht wetenschappelijk onderzoek naar het gezond ouder worden van mensen. Het is de grootste biobank van Nederland met circa 10 miljoen monsters van menselijk materiaal waaronder; bloed, haar en urine. De biobank verzamelt, beheert en deelt gegevens van duizenden individuen (+/- 165.000) en slaat deze op in eigen digitale systemen en in de “Lifestore”: een geavanceerde en beveiligde vrieskist met een temperatuur van -80°C waarin de monsters worden opgeslagen. De gegevens van de biobank worden wereldwijd beschikbaar gesteld aan iedereen die door middel van onderzoek een relevante bijdrage wil leveren aan het gezond ouder worden van mensen. 

Biobank Lifelines is vanuit het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) opgericht. Sinds 2014 zijn er twee bv’s: Lifelines Databeheer BV; voor het beheer van lichaamsmaterialen en data en Medische Biobank Noord-Nederland BV; de werkorganisatie. De biobank is non-profit met twee aandeelhouders: de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. 

Door de grote monster aantallen waarmee de biobank werkt, heeft Lifelines veel laboratoriumautomatiseringsapparatuur in beheer. De verzamelde biologische materialen worden met behulp van deze apparatuur in 2D-gecodeerde tubes onderverdeeld en opgeslagen. 

Wij hebben biobank Lifelines het hemd van het lijf gevraagd over het gebruik van 2D-gecodeerde tubes. Waarom is de biobank overgestapt op 2D-gecodeerde tubes? Wat zijn de voordelen? De antwoorden op deze vragen en meer lees je in onderstaand interview.

Lees meer
10 vragen met Bart Goorden

Ontmoet onze Service Engineer: Bart Goorden! Bart werkt inmiddels alweer vier jaar met passie en plezier bij Lab Services. In onderstaand interview neemt hij ons mee in zijn drijfveren, uitdagingen en visie met betrekking tot het uitvoeren van zijn service- en onderhoudsfunctie. Pak je kop koffie er maar bij en leer Bart beter kennen aan de hand van tien interessante vragen. Bart, take it away!

Lees meer
Een interview met Centrale BioBank MUMC+ over 2D-gecodeerde tubes (LVL-technologies)

MUMC+ BioBank is een initiatief van de Universiteit Maastricht en het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM). Er wordt nauw samengewerkt met MAASTRO clinic (het Radiotherapeutisch Instituut Limburg) en sinds 2007 met het Parelsnoer Instituut. Parelsnoer biedt onderzoekers een infrastructuur en actuele standaardprocedures voor het opzetten, uitbreiden en optimaliseren van klinische biobanken voor wetenschappelijk onderzoek. 

BioBank MUMC+ is sinds januari 2005 een Centrale Onderzoeksvoorziening (COV). Deze centrale infrastructuur kan onderzoekers ondersteuning bieden omdat een aantal standaard procedures uitgevoerd kunnen worden door medewerkers van de BioBank. De gegevensopslag van de BioBank is volledig geautomatiseerd in het web based BioBank informatiesysteem, dat in 2012 geheel is vernieuwd. 

MUMC+ is de eerste klant en biobank in Nederland die gebruik maakt van de nieuwe generatie producten van LVL-technologies. Vanwege de vele voordelen is de BioBank overgestapt op het gebruik van 2D-gecodeerde tubes in plaats van cryotubes / andere tubes met labels. 

Lees alles over de voordelen van 2D-gecodeerde tubes en het implementatieproces in ons interview met MUMC+ BioBank hieronder.

Lees meer
Intern 2023 - Robin

Na 20 weken het installatieteam te hebben versterkt, keert Robin terug naar de schoolbanken om zijn opleiding tot technical engineer voort te zetten. Zijn stage bestond met name uit het bieden van ondersteuning tijdens het opbouwen, installeren en aansluiten van platformen voor verschillende klanten.

Lees meer
Flexibiliteit en service: de sleutel tot een innovatief toekomstperspectief!

We zien het overal in de markt! Laboratorium automatisering gaat in een steeds hogere versnelling. Technologieën blijven vernieuwen en volgen elkaar in een rap tempo op, instrumenten innoveren en worden aangepast naar de huidige standaard. Maar dit niet alleen want met deze ontwikkelingen groeit ook de vraag om deze innovatieve producten te integreren zodat alle doelstellingen kunnen worden behaald en vooral ook behaald blijven worden.

Lees meer
Maak je klaar voor dé automatisering trends van 2023!

Er worden steeds meer nieuwe technologieën en innovaties ontwikkelt om laboratoriumwerk nauwkeuriger, reproduceerbaarder en efficiënter te maken met als doel de voortgang van wetenschappelijke ontdekkingen te bevorderen. De automatiseringsbranche groeit hierdoor snel. Er zijn verschillende trends die een grote impact (gaan) hebben op de ontwikkeling van de automatiseringsbranche en ervoor zorgen dat wetenschappelijk onderzoek nog nauwkeuriger en efficiënter wordt uitgevoerd.

Lees meer
Een dag op pad met: Jeroen Theeuwes (Software Manager)

Als software manager begint mijn dag standaard met het beantwoorden van mails van klanten met betrekking tot de door ons geïnstalleerde systemen. Vervolgens heb ik overleg met het salesteam om de wensen van onze (nieuwe) klanten te bespreken. In deze meeting bespreken we welk type apparaten we nodig hebben per klant, hoe we deze apparaten gaan configureren en of er andere zaken zijn waarmee we op softwaregebied rekening moeten houden. Uit dit overleg komt een takenlijst naar voren van de benodigde software aanpassingen in PlateButler. Deze taken verdeel ik onder de software engineers.

Lees meer
Jongeren zijn onze toekomst

In 30 jaar tijd hebben wij een hoeveelheid ervaring en kennis opgedaan waarmee wij als experts de snel groeiende vraag naar geautomatiseerde systemen kunnen voorzien van custom made totaal oplossingen. Wat deze periode ons echter ook heeft geleerd is het belang van technische innovatie, de razendsnelle ontwikkeling hiervan en de rol die de jeugd hierin speelt.

Lees meer
Het ontstaan van Lab Services! 30 Jaar en nog velen te gaan.

In1984 begon oprichter Marcel Mossou als sales representative voor de eerste robotisering in laboratoria in Nederland. Door zijn ervaring en enthousiasme begon het bij Marcel te kriebelen om een eigen bedrijf te starten. Zo werd Lab Services geboren!

Lees meer
Lab Services, AusDiagnostics en BioTools bundelen hun krachten om de productiecapaciteit te vergroten

Samen zijn ze een partnerschap aangegaan met als doel de ondersteuning van klanten te vergroten en de supply chain nog beter te borgen door laboratoriumautomatisering en kwaliteitsborgende processen samen te brengen.

Lees meer
Een dag op pad met: Nick de Visser (Installation Engineer Supervisor)

De dag wordt gezamenlijk afgetrapt met een afdelingsmeeting. Tijdens deze meeting worden de werkzaamheden en planning voor de komende week met alle installatie engineers besproken. Afspraken worden gemaakt en taken verdeeld. Omdat het voor een supervisor belangrijk is om helemaal op de hoogte te zijn van alle recente ontwikkelingen op project gebied zal er een aansluitende ‘Project Meeting’ plaatsvinden. Tijdens deze meeting wordt met alle projectmanagers de huidige status van lopende projecten besproken. Een eventuele wijziging in het projectplan of de planning kan namelijk gevolgen hebben voor de installatie engineers. Het is daarom belangrijk dat deze wijzigingen zo snel mogelijk doorgevoerd worden om ervoor te zorgen dat de engineers met de juiste informatie aan de slag kunnen.

Lees meer
Creativiteit is de nieuwe saleshack

De pandemie heeft zowel de echte wereld als de zakenwereld drastisch veranderd. In 2021 zagen we een ongekend aantal opkomende trends hun weg vinden naar de verkoop: de opkomst van AI, een toename van de impact van video, automatisering van verschillende verkoopprocessen en meer.

Lees meer
Your PlateButler® Software for 2022, and beyond

PlateButler® is de software van uw toekomst! Lab Services heeft PlateButler® zo krachtig gemaakt dat u er wel meer over moét weten! Lees snel verder en ontdek waarom PlateButler® ongeacht de markt, toepassingen en hoeveelheid systemen altijd op maat gemaakt kan worden voor u.De PlateButler® Manager is het perfecte voorbeeld van hoe wij voldoen aan specifieke, individuele behoeftes van onze gewaardeerde klanten; de software leidt het proces niet, u leidt.

Lees meer
Bij Lab Services begint kwaliteitscontrole al aan de voorkant!

Iedereen heeft wel van kwaliteitscontrole gehoord en is er weleens mee in aanraking gekomen. Of het nu een APK-keuring is voor de auto of de kleine stickers die je in nieuwe kleding terugvindt. Kwaliteitscontrole is een breed begrip en kan op vele manieren worden toegepast. Maar hoe passen we dit binnen Lab Services toe op onze eigen producten en platformen?

Lees meer
Een dag op pad met: Myckel Schuurbiers (Service Manager)

Als Service engineer begint de dag met een meeting met het Service en support team om de planning door te nemen. Hier wordt een inschatting gemaakt van de hoeveelheid tijd dat het team gaat besteden aan bepaalde projecten. In de regel wordt er een verdeling gemaakt tussen grote projecten waar meerdere dagen voor worden uitgetrokken, en andere klussen die binnen één dag kunnen worden uitgevoerd. Tijdens deze meeting wordt in kaart gebracht welke projecten en activiteiten prioriteit hebben voor de huidige week, maar ook voor de lange termijn. 

Lees meer
Hoe de ontwikkeling van Lab Services mij trots heeft gemaakt!

Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn periode bij Lab Services en met trots ook naar de manier waarop Ferry de Vugt en Arjan Hofman het bedrijf hebben voortgezet na de overname in 2017. Ik stond midden in het leven, was gezond en had nog vele ideeën die ik met Lab Services wilde verwezenlijken. Maar ik wilde niet in de situatie komen om beslissingen te moeten nemen die de continuïteit van het bedrijf in gevaar kon brengen. We groeiden uit onze jas in alles. Er waren vele nieuwe markten waar we in hadden geïnvesteerd, Europa - maar ook zeker USA - lag aan onze voeten. De tijd was rijp om de volgende stap te zetten.

Lees meer
Lab Services geeft terug!

Sinds 1992 is Lab Services actief in de farmaceutische en crop science markt. Markten die volledig in het teken staan van het optimaliseren en verbeteren van de kwaliteit van leven. Met onze PlateButler systemen dragen we ons steentje bij aan deze snel ontwikkelende markten. Maar daar blijft het niet bij!

Lees meer
Lab Services bereidt zich voor op de toekomst!

Lab Services B.V. is een groeiend bedrijf. De platformen die we bouwen worden groter, de servicebehoefte van klanten stijgt en er is een toename in personeel aan zowel de productiekant van het bedrijf als aan de kant van overhead. Door al deze ontwikkelingen groeit ook de behoefte om de informatievoorziening nog verder te professionaliseren.  

Lees meer
Hoogwaardige platformen vragen om hoogwaardige service en support

Na de ontwikkeling en installatie van succesvolle PlateButler® systemen is het aan de afdeling Service om deze systemen in perfecte conditie te houden. Een geavanceerd robotsysteem wordt ten slotte niet aangeschaft voor enkele jaren maar moet ook na 10 of 15 jaar nog steeds presteren. Dit kan alleen door tijdig het juiste preventieve onderhoud uit te voeren of snelle service te bieden tijdens onvoorziene storingen en defecten.

Lees meer
De bijdrage van het PlateButler systeem

Lab Services is trots dat wij met ons PlateButler systeem een bijdrage hebben kunnen leveren aan het automatiseringssysteem dat gebouwd is bij HZPC Research. Al jaren zijn wij als integrator aan de zijlijn betrokken bij de ontwikkeling van onze klanten door middel van onze geavanceerde platformen waarmee zij sneller en betrouwbaarder onderzoek kunnen verrichten. Hierdoor dragen wij bij aan de nieuwe ontwikkelingen en innovaties die onze klanten doormaken. Lees hier het artikel over het onderzoek en het gebruik van het geavanceerde en speciaal voor hun ontwikkelde PlateButler platform.

Lees meer
Van PO op papier naar een real life platform door de ogen van order handling

Het ontvangen van een nieuwe PO (purchase order) voor een innovatief PlateButler® platform markeert het begin van een nieuwe uitdaging voor Lab Services. Uitgebreide 3D-tekeningen in offertes moeten omgezet worden in tastbare zaken die na oplevering ook echt het verschil gaan maken in een laboratorium.

Lees meer
Aankondiging: Nieuwe samenwerking LVL Technologies

Met trots en veel enthousiasme kunnen wij mededelen dat Lab Services een nieuwe samenwerking is aangegaan met LVL Technologies. Vanaf nu is Lab Services ook uw directe partner voor een ruim assortiment innovatieve sample storage mogelijkheden.

Lees meer
Win tijd, manuren en bespaar geld met PurePlate!

PurePlate is hét geautomatiseerde systeem dat vervuilde platen met een hoge doorvoersnelheid reinigt en gereed maakt voor hergebruik. PurePlate is ontwikkeld in samenwerking met IonField Systems om platen snel, nauwkeurig en volledig schoon te kunnen hergebruiken.

Lees meer
Lab Services en Westburg bundelen hun krachten om geautomatiseerde virale RNA-extractie aan te bieden

Naarmate de COVID-19-pandemie zich uitbreidt, ontstaat er een tekort aan virale RNA-testcapaciteit. Dit vraagt om een nieuwe samenwerking. We zijn verheugd aan te kondigen dat Westburg en Lab Services samenwerken om te voldoen aan de toenemende vraag naar geautomatiseerde virale RNA-extractie. In deze unieke samenwerking wordt de uitgebreide laboratorium automatiseringsexpertise van Lab Services gecombineerd met Westburg's jarenlange knowhow op het gebied van nucleïnezuurextractie.

Lees meer
Lab Services blikt vooruit!

Inmiddels zijn de feestdagen weer voorbij en hebben we een mooie start van het nieuwe jaar gemaakt! Ook Lab Services kijkt met veel vertrouwen uit naar het nieuwe jaar. Waar we vorig jaar al veel geïnvesteerd hebben in de zichtbaarheid van PlateButler® in de markt, zal ook in 2020 de focus liggen op het creëren van bekendheid van de oneindige mogelijkheden en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Hiermee blikt Lab Services vooruit naar wederom een inspirerend, uitdagend en vruchtbaar jaar!

Lees meer
PlateButler: het meest gewaardeerde software pakket

Lab services maakt al jaren robotsystemen. Deze systemen lopen uiteen van eenvoudig tot zeer complex. Alle systemen die door Lab services geleverd worden, worden aangestuurd door onze eigen software: PlateButler. Het is dus zaak om PlateButler software zowel simpel te houden voor de kleine systemen als toch ook alle mogelijkheden beschikbaar te hebben die de complexe systemen vereisen.

Lees meer
Uiterste limieten bereiken begint bij de basis

Na 27 jaar Lab Services heeft onze PlateButler® technologie zich ontwikkeld als sterkste en slimste technologie in de markt.

Vaak krijg ik de vraag om uitleg te geven over de scheduling software. Hoezeer ik dit ook begrijp merk ik vaak dat hier niet de sleutel ligt van de oplossing. Features geven geen sleutel tot succes.

Lees meer
Biologische relevantie neemt toe

Binnen Lab Services beschikken we al vele jaren over de gespecialiseerde afdeling projectmanagement. De groeiende lijn die Lab Services de afgelopen jaren heeft ingezet was duidelijk merkbaar in het aantal projecten in uitvoering.

Lees meer
De groei van Lab Services

Ondertussen is het bijna twee jaar geleden dat Ferry de Vugt en ik Lab Services hebben overgenomen van oud-eigenaar en ambassadeur Marcel Mossou.

Tijdens deze twee jaar hebben we niet stilgezeten. Lab Services heeft in de jaren een geweldige groei en vlucht genomen.

Lees meer
Bedrijfsovername Lab Services Breda biedt nieuwe kansen voor de toekomst!

Breda, 16 mei 2017 – Lab Services, de partner voor laboratoriumautomatisering uit Breda, is op donderdag 30 maart 2017 overgenomen. Marcel Mossou geeft het stokje door aan Arjan Hofman en Ferry de Vugt. Met deze bedrijfsovername en een duidelijke focus is Lab Services klaar voor de toekomst en blijft Lab Services als onderneming gevestigd in Breda.

Lees meer