Geschreven door Noelle PeetersMarketing Manager

Breda, 15 november 2023
Lab Services, een toonaangevende pionier in laboratorium automatiseringsoplossingen, en Adolf Kühner AG, een gerenommeerde leverancier van geavanceerde celkweektechnologie, zijn verheugd om een strategisch partnerschap aan te kondigen dat tot doel heeft het veld van celkweek te revolutioneren door geavanceerde automatisering en innovatie. 

Deze samenwerking brengt de ultieme expertise van Lab Services in laboratoriumautomatisering en de ervaring van Adolf Kühner AG als marktleider in kwaliteit en technologie voor schudmachines samen. Het partnerschap heeft tot doel te voldoen aan de groeiende vraag naar efficiënte, robuuste, betrouwbare en hoge doorvoer celkweekoplossingen die het onderzoek en de ontwikkeling van geneesmiddelen en biotechnologische toepassingen kunnen versnellen. 

Samen bundelen ze hun technische krachten om geautomatiseerde celkweekplatformen te ontwikkelen die het gehele celkweekproces stroomlijnen en optimaliseren, waardoor onderzoekers een breed scala aan celtypen kunnen kweken met ongekende controle over omgevingsomstandigheden. 

"We zijn verheugd om samen te werken met Adolf Kühner AG om geavanceerde geautomatiseerde celkweekplatformen naar onderzoekers over de hele wereld te brengen," aldus Arjan Hofman, CEO van Lab Services. "Deze samenwerking vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van wetenschappelijke ontdekking en het verbeteren van de efficiëntie van celkweekprocessen." 

"Het succes komt voort uit nauwe samenwerking met Lab Services," illustreert Markus Kühner, CEO van Adolf Kühner AG, Zwitserland. "De integratie van onze geautomatiseerde incubatorschudders heeft bijgedragen aan succesvolle en bewezen laboratoriumoplossingen. De samenwerking toont de flexibiliteit en integreerbaarheid van onze producten in de automatiseringswereld van Lab Services." 

De samenwerking tussen Lab Services en Adolf Kühner AG markeert een belangrijke mijlpaal in het gebied van laboratoriumautomatisering en celkweektechnologie. Het partnerschap staat op het punt het landschap van celkweekonderzoek te hervormen en nieuwe mogelijkheden te creëren voor doorbraken en vooruitgang.


Over Lab Services
Sinds 1992 integreert en ontwikkelt Lab Services innovatieve systemen om gestandaardiseerde processen in laboratoria te automatiseren. Als merkonafhankelijke expert en met behulp van hun eigen software, PlateButler, creëren ze unieke, op maat gemaakte en geavanceerde oplossingen die worden gebruikt voor verschillende wereldwijde markten en toepassingen. Lab Services biedt de tools om het dagelijkse werk gemakkelijker, flexibeler en gebruiksvriendelijker te maken, waarbij kwaliteit, nauwkeurigheid en service van groot belang zijn. Voor meer informatie, bezoek: www.lab-services.nl. 

Adolf Kühner AG
Is de toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van schudmachines voor de internationale markt. Opgericht in 1949 door de heer Adolf Kühner, wordt dit familiebedrijf nu geleid door zijn zoon Markus Kühner. Van tafel shakers tot grootschalige industriële shakers, biedt Kuhner machines van de hoogste kwaliteit. We streven ernaar om uw wetenschappelijke en teeltbehoeften te begrijpen om oplossingen te bieden die uw time-to-market versnellen en uw resultaten verbeteren. We verplichten ons om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en relaties op te bouwen die tientallen jaren zullen beslaan. Bezoek: www.kuhner.com.