Geschreven door Noëlle PeetersMarketing Manager

Breda, 2 oktober 2023
Ontmoet onze Installation Engineer: Falco Hoog Stoevenbeld! In onderstaand interview neemt hij ons mee in zijn drijfveren, uitdagingen en visie met betrekking tot het uitvoeren van zijn functie. Pak je kop koffie er maar bij en leer Falco beter kennen aan de hand van tien interessante vragen. Falco, take it away!

1. Wat vind jij het leukste aan jouw werk?
Het feit dat er altijd wel nieuwe technische uitdagingen zijn, aangezien elke klant weer een andere specifieke uitdaging met zich meebrengt. Er is een grote diversiteit in typen apparaten waarmee wij werken en het is interessant om uit te zoeken hoe we deze apparaten het beste kunnen verbinden met onze platformen. Ik hou erg veel van puzzelen en werken in de techniek is net als het oplossen van een grote puzzel. Daarnaast vind ik het mooi dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan laboratoriumonderzoek, dat een essentieel onderdeel vormt van de vooruitgang van de mensheid.
 
2.Wat is jouw belangrijkste persoonlijke kernwaarde?
Dat ik een goed mens ben. Ik voel een diepe behoefte om anderen te helpen en vriendelijk te zijn, met als doel een positieve invloed te hebben op hun leven. Dat is mede waarom ik zoveel plezier haal uit mijn werk, omdat het me de mogelijkheid biedt om bij te dragen aan laboratoriumonderzoek en als gevolg daarvan anderen te helpen. 

3.
Waar ligt jouw passie?
Mijn grootste passie ligt bij muziek. Ik geniet regelmatig van het bijwonen van concerten en daarnaast speel ik gitaar. Als kind droomde ik ervan om een bekende muzikant te worden. Daarnaast heb ik ook een grote passie voor een breed scala aan technische vakgebieden, waaronder elektrotechniek, werktuigbouwkunde, besturingstechniek en communicatietechnieken. 

4. Tegen wie kijk je op en waarom?
Ten eerste kijk ik erg op tegen verschillende beroemde muzikanten, omdat wat zij hebben bereikt altijd mijn kleine jongensdroom is geweest. Daarnaast heb ik veel bewondering voor Nikola Tesla, de grondlegger van de elektriciteit zoals wij die nu kennen. Tesla heeft er namelijk voor gezorgd dat wisselspanning als de sociale standaard wereldwijd geaccepteerd is waardoor stroom veel efficiënter en veiliger te transporteren is over langere afstanden. 

5. Wat vind je echt tijdsverspilling?
Ik heb gemengde gevoelens over sportscholen. Ik begrijp dat het mensen helpt om aan hun lichaam en gezondheid te werken, maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat het vrij nutteloos is om keer op keer een stuk staal aan de kant te duwen. Het lijkt me vanuit een duurzaamheidsperspectief waardevoller om aan een sportschool dynamo’s toe te voegen zodat ze op deze manier stroom kunnen opwekken. Tegen sporten an sich heb ik overigens niks; voetbal, basketbal, atletiek etc.  Ik geef meer de voorkeur aan interactieve en dynamische manieren van lichaamsbeweging. 

6.
Wat is jouw definitie van succes?
Tevreden en gelukkig kunnen zijn met wat je hebt zonder je continu zorgen te maken, is naar mijn mening een waardevolle vorm van succes. De maatschappij legt de nadruk op externe prestaties en materiële welvaart, maar het is de kunst om innerlijke voldoening te vinden ongeacht de omstandigheden. Als je gewoon gelukkig en tevreden kan zijn met wie je bent en wat je hebt dan ben je in mijn ogen succesvol. 

7. Wat is jouw levensmotto?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Klinkt cliché, maar dat is wel de reden dat ik het bij Lab Services zo leuk heb. Ik kan echt lachen met de mannen in de werkplaats. Naast dat wij heel hard werken, kunnen we ook heel veel lachen met elkaar en deze dynamiek maakt de werkomgeving erg plezierig.  

8.
Wanneer deed je voor het laatst iets buiten je comfortzone en hoe was dat?
Ongeveer vier jaar geleden trad ik op als zanger van een band. Na twee jaar zangles volgde ik een workshop waarbij we met medeleerlingen bandjes gingen vormen. Van één band werd ik de zanger. Tijdens mijn eerste optreden liep ik het podium op en dacht ik een hartaanval te krijgen van de zenuwen. De adrenaline en spanning die dan door je lichaam ruist is overweldigend. Het publiek was ook veel groter dan ik had verwacht, er waren rond de 400 man aanwezig. Ik heb vijf nummers gezongen en halverwege het eerste nummer voelde ik de zenuwen wegzakken. De vijf nummers die ik moest zingen vlogen voorbij en ik had eigenlijk nog wel langer op het podium willen staan. Ik denk nog vaak met vreugde terug aan deze ervaring. 

9. Wat motiveert jou?
Zoals ik eerder al aangaf haal ik veel motivatie uit mijn werk, omdat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan de laboratoriumwereld en zo aan de maatschappij. Tevens kan ik mijn passie voor techniek volledig tot uiting brengen in mijn werk. Ik haal veel energie uit het leren van onderwerpen die mijn interesse wekken. Ik leer vaak nieuwe technieken op mijn gitaar en ook kan ik urenlang kijken naar documentaires over de Griekse mythologie. Passie, interesse en anderen helpen, dat motiveert mij. 

10. Als je iets zou kunnen verbeteren aan de wereld, wat zou dat dan zijn?
Als ik de mogelijkheid had iets te kunnen verbeteren in de wereld dan zou ik graag meer gelijkheid, gelijke kansen en gelijke rechten creëren voor iedereen.