Intern introduction
Intern introduction Lab Services

Geschreven door Lisa RoozendaalContent Creator

Breda, 23 augustus 2023
Rens heeft met zijn kennis op het gebied van engineering, zijn vindingrijkheid en inventiviteit een goede bijdrage geleverd aan onze productontwikkelingsinitiatieven. Zijn bijdrage was zo indrukwekkend dat Lab Services Rens een contract heeft aangeboden. Inmiddels is hij gestart als Junior CAD Engineer op onze projectafdeling. We zijn erg trots op zijn geleverde prestaties en professionele groei. Hieronder deelt Rens zijn persoonlijke reis naar dit punt van succes.

“Tijdens mijn stage ben ik bezig geweest met de verbetering en optimalisatie van een bestaand product. Om tot een eindoplossing te komen ben ik vooral bezig geweest met tekenen, brainstormen en het maken van krachtberekeningen.”

Bij Lab Services hechten wij veel waarde aan professionele ontwikkeling en persoonlijke groei, daarom stemmen wij de moeilijkheidsgraad van de stageopdracht af op het voortgangsniveau van de stagiair binnen zijn/haar opleiding.

“De meeste voldoening haalde ik uit de complexiteit van de opdracht en het gezellige contact met collega’s. Ondanks mijn geringe kennis over de laboratoriumwereld, vond ik het juist erg interessant om hier meer over te leren en mijn kennis en vaardigheden binnen deze branche toe te passen. Het feit dat ik geen achtergrond had in de laboratoriumsector maakte de opdracht des te uitdagender en naar mijn gevoel ben ik hierdoor enorm gegroeid.”

De stagiaires van nu zijn mogelijk de hervormers van de toekomst. Dankzij onze voortdurende innoverende en vernieuwende systemen kunnen wij een waardevolle bijdrage leveren aan de groeiende maatschappij. We vinden het daarom belangrijk om stagiaires zo goed mogelijk te begeleiden en onze kennis met ze te delen zodat zij uiteindelijk het verschil kunnen maken.

“Er heerst een positieve sfeer binnen het bedrijf en er wordt goede begeleiding gegeven. Bovendien heb ik waardevolle ervaring opgedaan over het reilen en zeilen van een bedrijf, verwierf ik kennis over laboratoriumprocessen en heb ik mijn professionele vaardigheden verder ontwikkelt. Ik nam een adviserende rol aan, ontwikkelde mijn leiderschapsvaardigheden in gesprekken en nam actief deel in het plannen en bijwonen van verschillende afspraken. Daarnaast geeft het mij voldoening te weten dat ik heb bijgedragen aan iets wat mensen in de toekomst gaat helpen.”

Studenten brengen vaak een frisse blik met zich mee en hebben de capaciteit om zaken op een andere manier te benaderen. Bij Lab Services wordt je vrijgelaten om je eigen pad te bewandelen, zodat je zaken op je eigen manier kan uitzoeken, ondervinden en ontdekken.

“Bij Lab Services zijn er veel stagiaires die zich in hetzelfde bootje bevinden. Naast de gezelligheid dat dit met zich meebrengt, biedt dit ook mogelijkheden om met andere stagiaires het stageproces te bespreken. Je merkt dat iedereen het verschillend aanpakt en de ruimte krijgt om zijn eigen ding te doen. Van deze verschillende manieren van aanpak en perspectieven kun je veel leren en gebruiken als input voor je eigen stageproces.”

Wij hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling, oriëntatie, gezelligheid en een soepel verloop. Daarom leggen wij de focus op goede begeleiding en bieden we stagiaires de mogelijkheid om zich te verdiepen in datgene wat ze graag willen leren. Op deze manier zorgen we ervoor dat stagiaires het beste uit hun stageperiodes halen.