Dag op pad met Nick: Installation Engineer Supervisor
Installation Engineer Supervisor at Lab Services

Geschreven door Nick de VisserInstallation Engineer Supervisor

Breda, 20 juli 2022
De dag wordt gezamenlijk afgetrapt met een afdelingsmeeting. Tijdens deze meeting worden de werkzaamheden en planning voor de komende week met alle installatie engineers besproken. Afspraken worden gemaakt en taken verdeeld. Omdat het voor een supervisor belangrijk is om helemaal op de hoogte te zijn van alle recente ontwikkelingen op project gebied zal er een aansluitende ‘Project Meeting’ plaatsvinden. Tijdens deze meeting wordt met alle projectmanagers de huidige status van lopende projecten besproken. Een eventuele wijziging in het projectplan of de planning kan namelijk gevolgen hebben voor de installatie engineers. Het is daarom belangrijk dat deze wijzigingen zo snel mogelijk doorgevoerd worden om ervoor te zorgen dat de engineers met de juiste informatie aan de slag kunnen. 

Als werkvoorbereider is het zaak om alles omtrent PlateButler platformen en projecten in goede banen te leiden en dat aan alles is gedacht betreffende bouw en installatie. Er mogen geen onverwachte verrassingen meer naar boven komen. Ter voorbereiding op de bouw of installatie van een platform wordt er een kick-off meeting gepland waarbij de engineers alle ins-and-outs van het project te horen krijgen. Hierbij is het de taak van Nick om alle stappen, taken en afspraken door te nemen met het team zodat de engineers volledig op de hoogte zijn. Niet alleen om hun werk goed te kunnen uitvoeren maar ook zodat ze mee kunnen denken en kunnen anticiperen op eventuele uitdagingen. Één van de onderdelen van deze meeting is onder andere het aanleveren van zaaglijsten voor alle kabelgoten zodat het voorbereidende werk alvast kan beginnen. Daarnaast is er wekelijks nog een meeting waarbij alle systemen, die op dat moment worden gebouwd, worden besproken en langsgelopen. Zo verzamelen we alle input van de uitvoerende engineers zodat dit meegenomen kan worden in het volgende werkproces.  Om zo volledig mogelijk te zijn met het verstrekken van informatie naar het installatie team kan het noodzakelijk zijn dat Nick zelf een bezoek aan de klant gaat brengen. Ter plaatse kan dan gecontroleerd worden of het gesegmenteerde platform daadwerkelijk overal doorgang kan vinden en kunnen de laatste details met de klant besproken worden om de installatie ter plaatse zo soepel en voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Na de project meeting gaat Nick aan de slag met het voorbereiden van een nieuw project. Denk hierbij aan taken zoals het intekenen van kabelgoten, pc’s, wastemanagement, kabeldoorvoeren en het opstellen van een ‘build-up document’. Dit belangrijke document omvat alle informatie over een project zoals planningen, afspraken met de klant, lijsten met communicatie poorten, powerdistributie en labels. 

Tot slot eindigt Nick zijn dag met het treffen van voorbereidingen voor een installatie. Naast supervisor en werkvoorbereider komt het sporadisch voor dat Nick bijspringt als installatie engineer. Ontzettend leuk om datgene nog af en toe te kunnen doen waar hij ooit is begonnen, als junior engineer.Door deze afwisseling blijft het gevoel voor de systemen behouden en kun je de ervaring van een vorige installatie weer goed inzetten bij het voorbereiden van een volgend platform.