Geschreven door Noëlle PeetersMarketing Manager

Breda, 12 mei 2021
Sinds 1992 is Lab Services actief in de farmaceutische en crop science markt. Markten die volledig in het teken staan van het optimaliseren en verbeteren van de kwaliteit van leven. Met onze PlateButler systemen dragen we ons steentje bij aan deze snel ontwikkelende markten. Maar daar blijft het niet bij! 

Lab Services wil meer doen dan alleen bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit door middel van geautomatiseerde platformen. Wij hebben de mogelijkheden in huis om juist het verschil te maken.

Als organisatie willen we jaarlijks invulling geven en een bijdrage leveren aan de natuur en de gemeenschap! We gaan iets terugdoen! We vragen immers veel van de aarde, grondstoffen en mankracht. Door focus te hebben op altruïsme kunnen we daadwerkelijk meerwaarde bieden en een aandeel hebben in het verbeteren van het klimaat en sociale betrokkenheid.

Zo treedt Lab Services in 2021 op als sponsor van een groot bomenproject in Zuid Amerika (Atlantisch regenwoud) waar ontbossing al jaren een groot probleem is. Dieren verliezen hun leefgebied, het klimaat is droger en heter geworden en er begint een tekort aan water te ontstaan. Door een groot aantal inheemse bomen te sponsoren zal in het gebied bodemherstel plaatsvinden en worden zaailingen op een duurzame manier gekweekt, geplant en verzorgd.  

Ook intern zijn er stappen gemaakt ten behoeve van de natuur. Zo vereisen wij bij Lab Services een omschakeling naar een paperless werkcultuur. Om dat daadkracht te geven is er een duidelijk printbeleid opgesteld. Datgene wat uiteindelijk aan papier alsnog wordt verbruikt, zal middels gescheiden afvalstromen weer verwerkt worden. Duidelijke interne afvalstromen zorgen voor een optimale verwerking wat ten goede komt aan het milieu.  

Onze focus ligt niet alleen bij het milieu. Ook de lokale instanties en goede doelen hebben we goed in het vizier. We hebben een tweetal projecten opgezet voor de lokale samenleving. We gaan ons allereerst gezamenlijk inzetten voor de lokale Voedselbank omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om dagelijks een gezonde maaltijd te nuttigen. Middels het doneren van ingezamelde levensmiddelen kunnen er meerdere gezinnen voorzien worden van een voedzame, warme maaltijd. Daarnaast heeft Lab Services een samenwerking met JINC. Een lokale organisatie die jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand aan een betere kans op de arbeidsmarkt helpt. We creëren meeloopdagen om jongeren kennis te laten maken met automatiseringstechniek. We ontwikkelen opdrachten van verschillende facetten en arbeidsmogelijkheden. Hierdoor maken we de jongeren enthousiast en ervaren zij de daadwerkelijke diversiteit in onze werkzaamheden. Wat vinden wij het leuk om onze passie aan hen over te kunnen brengen.

Wij bij Lab Services zijn ervan overtuigd dat we een verschil maken voor het milieu en de maatschappij als we onze handen ineenslaan.