Hoe verantwoordelijkheid en verduurzaming nauw verbonden zijn.

Door de groei van de mondiale maatschappij is een noodzakelijke behoefte aan nieuwe ontwikkelingen naar medicijnen en voeding ontstaan waardoor de vraag naar onderzoek in hoge mate toeneemt. De missie en visie van Lab Services is het ontwikkelen en verkopen van innovatieve producten die breed inzetbaar zijn voor verschillende mondiale markten en toepassingen. Door gebruik van onze producten, diensten en expertise zorgt Lab Services voor een vooruitstrevende innovatie. Onze klanten kunnen daardoor hun ontwikkeling en onderzoek sneller en efficiënter laten verlopen en slagvaardiger werken, om zo te kunnen voldoen aan de mondiale behoefte.

Deze missie en visie is in de afgelopen jaren verder versterkt door de groeiende wens naar het verduurzamen van laboratoria. Het heeft de noodzaak van duurzaamheid op de voorgrond van onze aandacht gebracht. Zeker nadat Covid-19 uitdagingen wat betreft leveringstekorten van grondstoffen aan het licht heeft gebracht. Deze periode heeft ons gevraagd om creatief te zijn en om na te denken hoe we laboratoria verder kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld door hergebruik van producten. Hierdoor is de duurzaamheid van laboratoria verbeterd en zijn er meer mogelijkheden gecreëerd om de productiviteit te verhogen.

Als Lab Services bieden wij de handvatten om het dagelijks werk eenvoudiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker te maken waarbij hoge kwaliteit, nauwkeurigheid en service hoog in het vaandel staan. Kwaliteit betekent ook dat onze producten moeten worden vervaardigd op een manier die ecologisch en sociaal duurzaam is. We hebben een verantwoordelijkheid tegenover iedereen die bijdraagt ​​aan ons succes. Dit vraagt om een mate van zuinigheid. Zuinig op de middelen die we nodig hebben. En zuinig op de mensen die voor ons werken, het milieu en onze maatschappij. We vragen immers veel van de aarde, grondstoffen en mankracht. Door focus te hebben op altruïsme kunnen we daadwerkelijk een meerwaarde bieden en een aandeel hebben in het verbeteren van het klimaat en sociale betrokkenheid.

HOE WE HET DOEN
Onze waarden beschrijven onze bijzondere cultuur: Persoonlijk, flexibel, innovatief en betrouwbaar. Met een eigen en nuchtere blik pakken we de dingen aan. Zo staan en blijven we op één lijn en vormen we één team.  

Persoonlijk
Bij Lab Services werken we als één team. Of je nu in de werkplaats werkt, projecten begeleid, de administratie verzorgd of actief bent in de sales, we zijn allemaal collega’s. Zonder elkaar hadden we Lab Services niet kunnen ontwikkelen tot het bedrijf dat het nu is. Iedereen draagt zijn steentje bij door zijn/haar handen uit de mouwen te steken. We geloven daarnaast in een langdurige samenwerking met onze leveranciers en vinden we het belangrijk om eerlijk en open zaken te doen.

Flexibiliteit
Flexibiliteit heeft voor ons twee betekenissen: gedrag en ontwikkeling. Bij ons staat enerzijds flexibiliteit in de ontwikkeling van onze platformen en producten centraal. Wijzigingen aan bestaande platformen moet makkelijk te realiseren zijn en innovaties dienen zo flexibel mogelijk inzetbaar te zijn. Om dit te kunnen realiseren vraagt het van ons als team ook om flexibiliteit. We bewegen mee met de klant, denken in oplossingen en gaan zorgvuldig om met mensen, middelen, milieu en maatschappij. We zoeken altijd naar de juiste balans.

Innovatief
We zijn (merk) onafhankelijk en bepalen daardoor onze eigen koers. Goed nadenken en met creatieve oplossingen komen: dat vind je overal in de organisatie terug. Bij Lab Services staat de klant centraal. We zullen dan ook alles in werking stellen om aan de wensen en behoeften van de klant te voldoen. Dit vraagt innovativiteit en creativiteit. Als we ergens in geloven, proberen we het eerst zelf uit. We besteden zaken pas uit als het écht niet anders kan. Dat heeft met kosten te maken, maar nog meer met wat ons logisch lijkt.

Betrouwbaar
Het belang van een goede klantenrelatie weerspiegelt betrouwbaarheid en vertrouwen. Zeker wanneer het om langdurige relaties gaat. We hechten dan ook veel waarde aan persoonlijk contact, het creëren van een relatie en heldere en duidelijke communicatie. Door te allen tijde onze afspraken na te komen, de klant goed te informeren en de kwaliteit te leveren zoals van ons wordt verwacht ontstaat de betrouwbare relatie die voor onze samenwerkingen zo belangrijk zijn. Want als je ergens zuinig op bent, ga je er met respect mee om.   

WAT DE WERELD HIERVAN MERKT
Mens
We werken met respect voor elkaar, onze klanten, onze collega’s en onze partners. We vinden de mening van onze collega’s belangrijk, trekken er regelmatig samen op uit en betrekken elkaar bij alles wat we doen. Zo kunnen we samen onze doelen bereiken. We investeren ook in langdurige relaties met onze leveranciers, en gaan uit van win-win situaties.

Milieu
Door zuinig te zijn op materialen, afval middels duidelijke afvalstromen te scheiden en materialen zoveel mogelijk te recyclen besparen we bij Lab Services op kosten en zorgen we tegelijkertijd voor een lagere belasting van het milieu. Zo gaan bewust en duurzaam bij ons prima samen.

Maatschappij
Niet alleen onze eigen mensen en klanten vinden we belangrijk. Ook de maatschappij waar wij ons in begeven speelt een belangrijke rol. We vragen immers veel van de aarde, grondstoffen en mankracht. Daarom geven we ook graag terug. Zo hebben we lokale instanties en goede doelen goed in het vizier. Zo zijn we niet alleen al jarenlang een stabiele werkgever en een betrouwbare producent voor onze klanten maar leveren we ook een maatschappelijke bijdrage. 

Jaarlijks staan er nieuwe speerpunten centraal om aandacht te vragen en te besteden aan deze thema’s. Wij hebben de mogelijkheden in huis om juist het verschil te maken. Dus dat doen we ook! 

Wij bij Lab Services zijn ervan overtuigd dat we een verschil maken voor het milieu en de maatschappij als we onze handen ineenslaan.