Stagiair monteur mechatronica
Stagiair monteur mechatronica Renas werkevaring

Geschreven door Lisa RoozendaalContent Creator

Breda, 28 juni 2023
Renas volgt de opleiding eerste monteur mechatronica aan het Summa college in Eindhoven. De afgelopen zes maanden is hij actief geweest als stagiaire in onze werkplaats en zodoende heeft hij meer werkervaring opgedaan op het gebied van installatie en mechatronica. Hieronder deelt hij zijn ervaring. Renas, the floor is yours!“

Tijdens mijn stage ben ik bezig geweest met het bouwen en installeren van platformen, vanaf het begin tot het einde. Wat mij vooral aansprak aan mijn stage bij Lab Services was de diversiteit in taken die ik mocht uitvoeren binnen mijn interessegebied. Ik kreeg de mogelijkheid om een breed scala aan taken uit te voeren op het gebied van mechatronica, wat het werk erg boeiend maakte. Daarnaast hou ik heel erg van reizen en Lab Services is een internationaal bedrijf waarbij je vaak voor werkzaamheden naar het buitenland moet. Zo mocht ik mee naar klanten om te assisteren bij de opbouw van platformen.”

Bij Lab Services willen we studenten zo veel mogelijk kennis laten maken met verschillende werkzaamheden binnen hun eigen interessegebied. Zo kunnen we hen zo goed mogelijk voorbereiden op het werkleven.

“Mijn passie ligt echt bij robots. Ik werk en studeer nu binnen een vakgebied wat ik altijd al heb willen doen. Ik wil zoveel mogelijk van robots leren vanaf de basis tot aan het eind. Tijdens mijn stage heb ik ook een nieuwe vaardigheid ontwikkelt, namelijk het leren werken met metaal. Het is fijn dat je bij Lab Services de ruimte krijgt om te leren wat je wilt ook al is dit buiten de werkzaamheden van je stage.”

Bij ons pas je de kennis die je op school leert toe in de praktijk. In de praktijk komt het tot leven en leer je je kennis om te zetten naar vaardigheden binnen real-life situaties.

“Mijn grootste uitdaging tijdens de stage was het zelfstandig werken. Op school lag de focus voornamelijk op theoretische kennis en hier was het juist praktijkgericht. Ik was het niet gewend om zo zelfstandig te werken. Soms liep ik ergens tegenaan en dacht ik niet verder te kunnen, maar dan zie je dat je het uiteindelijk wel zelf kan wat een enorm goed gevoel geeft.”

Bij Lab Services zijn we continu bezig met de toekomst. Investeren in onze stagiaires is investeren in de maatschappij van de toekomst.

“Ik haal mijn motivatie uit het creëren van een betere toekomst. Ik geloof dat technologie hierbinnen een zeer grote rol speelt. Technologie helpt ons op weg naar nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen. Door middel van het werken in robotisering kan ik werken aan een betere toekomst voor mijzelf en anderen. Welke tak ik precies op wil binnen robotisering weet ik nog niet. Tijdens mijn stage heb ik veel nieuwe informatie opgedaan over de laboratoriumindustrie en bijhorende apparatuur. Ook de laboratoriumwereld lijkt mij een interessante en maatschappelijk relevante tak waarin ik mijzelf verder zou willen ontwikkelen.”

Naast dat wij onze stagiaires nieuwe vaardigheden en kennis willen meegeven, hechten wij ook veel waarde aan een prettige werkomgeving.

“Ik heb hier een gezellige tijd gehad, leuke mensen leren kennen en waardevolle contacten opgebouwd. Ik heb ervaring opgedaan op het gebied van netwerken, wat ook van pas zal komen in mijn verdere carrière.”