Intern 2023 - Bart nieuws

Geschreven door Lisa RoozendaalContent Creator

Breda, 5 juni 2023
Bart is bij ons vijf maanden aan de slag gegaan in de werkplaats om het installatieteam te ondersteunen. Hier heeft hij onder meer meegeholpen aan het construeren en installeren van verschillende platformen voor meerdere klanten.

“Het meest interessante aan mijn stage bij Lab Services was het werken aan het meest recente automatiseringsproject. Dit was een compleet nieuwe ervaring en ik heb nog nooit eerder aan zo’n groot project gewerkt. Ik werd gelijk in het diepe gegooid waardoor ik vanaf het begin af aan al veel ervaring heb op kunnen doen. Het was interessant om te zien hoe de verschillende fases binnen het project doorlopen werden. Dit sloot goed aan bij wat ik op school heb geleerd."

Lab Services wil graag dat studenten zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Vaak is dat door hen eerst zelf invulling te laten geven aan een opdracht/probleem.

“Wat ik merkte in vergelijking tot mijn vorige stage is dat ik hier erg vrijgelaten werd. Hierdoor leerde ik meer verantwoordelijkheid te nemen. Ik werd niet aan het handje meegenomen en kreeg de ruimte om mijn eigen gang te gaan. Ik werd gestimuleerd om fouten zelf te herstellen en wanneer dit mij niet lukte, was er altijd wel iemand bij wie ik terecht kon. Mocht je een écht uitdagende stage willen, dan zou ik het van harte aanraden om bij Lab Services je stage te volgen".

Wat je op school leert, leer je bij Lab Services toe te passen op de meest efficiënte manier. Wij streven ernaar om stageopdrachten zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het leerprogramma van de bijhorende opleiding en de praktijk."

“Tijdens mijn stage heb ik mijn mechanische en elektronische vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Ik kon duidelijk toepassen wat ik op school heb geleerd. Iets nieuws wat ik tijdens mijn stage heb geleerd is het monteren van systemen. Het was interessant om te zien hoe een platform vanaf te grond wordt opgebouwd en dat er dan vervolgens ook daadwerkelijk een efficiënt en effectief systeem van wordt gemaakt.”

Er zit veel afwisseling in taken binnen een bepaalde stageopdracht. Dit is bewust gedaan zodat studenten een duidelijker beeld krijgen van hun krachten en (specifieke) interesses.

“Hier doe je echt alles wat. Later zou ik graag een combinatie in mijn werk willen hebben tussen elektronica en mechaniek. Ik wil me niet specifiek specialiseren op één vakgebied, maar juist heel goed worden in beiden en dit kunnen toepassen in mijn werk.”