Geschreven door Noëlle PeetersMarketing Manager

Breda, 5 maart 2024
Maak je klaar voor een kijkje achter de schermen als we in gesprek gaan met niemand minder dan onze gewaardeerde collega, Jan Diepstraten (Office Manager Finance). Met maar liefst zes jaar ervaring binnen ons team, is Jan een waardevolle schakel geworden. We hebben hem 10 pittige vragen gesteld, variërend van dromen en adviezen tot werkplezier. Benieuwd naar de inzichten van Jan? Lees snel verder en ontdek de persoon achter de professional! 
 1. Wat vind jij het leukste aan jouw werk?
  Het leukste van mijn werk is dat alle lijntjes binnen LAB Services uiteindelijk uitmonden in een resultaat dat zichtbaar is bij de afdeling administratie. Het juist vastleggen is belangrijk, maar nog veel leuker vind ik om te zorgen dat alle processen van die lijntjes goed verlopen die uiteindelijk naar de administratie leiden.

 2. Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?
  Les…., meer een wijze raad van mijn vader, die zijn hele leven automonteur is geweest. Zijn advies was: “Je rijdt de auto die je kunt betalen”. Dat kun je oppakken als zijnde: koop geen Mercedes als je maar geld hebt voor Fiat, maar dit geldt natuurlijk voor alle uitgaven die je doet. Leef niet boven je stand. Wel een handig advies voor een financial controller. Ook kun je het oppakken als: Ben wie je bent, blijf vooral jezelf en probeer je niet beter voor te doen. Dit is wel de manier waarop ik ben opgevoed.

 3. Waar droomde jij als klein kind van?
  Gelukkig, een makkelijke vraag. Keeper van NAC Breda worden, dan via Feyenoord naar Liverpool. Droomt daar niet ieder voetballend jongetje van? Ik ben helaas niet verder gekomen dan het eerste team van VV Bavel.

 4. Hoe zouden jouw naasten jou omschrijven?
  Ik denk als een familieman, iemand die geen nee kan zeggen, die altijd klaar staat voor een ander maar soms dus ook teveel hooi op de vork neemt. Bourgondisch, genieten van eten, drinken en familie.

 5. Als je iets aan jezelf kon veranderen wat zou dat dan zijn?
  Ik ben redelijk tevreden met mezelf. Buiten de 20 kg teveel Jan, zou ik graag wel wat makkelijker nee willen kunnen zeggen, waardoor ik een wat relaxter leven zou kunnen leiden.

 6. Wat doe je meestal na het werk? Wie is Jan na werktijd?
  Als ik thuis kom, neem ik eerst een momentje rust. Na het eten zijn er vervolgens verschillende activiteiten die er kunnen gebeuren. Naast een rustig avondje TV kijken met het gezin (ik heb vier kinderen), ga ik ook graag padellen of hou ik me bezig met wat voetbalzaken van de prachtige Voetbalvereniging VV Bavel, waar ik penningmeester ben.

 7. Wat is het beste idee dat je ooit hebt gehad?
  Solliciteren bij Lab Services!!!! Wat een inkoppertje….😊

 8. Welk advies zou je geven aan je jongere zelf?
  Als ik als “ervaren rot” zo terug kijk naar mijn leven had ik graag één ding anders willen doen. Het ‘wilde’ leven van je 16e tot je pakweg 25e levensjaar, daar heb ik veel te weinig van genoten. Ik had meer van de wereld willen zien, mooie (backpack)reizen willen maken en misschien ook dingen willen doen die ik beter niet zou moeten doen 😊.

 9. Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?
  Qua werk wil en ga ik me verder ontwikkelen in ons prachtige nieuwe ERP pakket van Microsoft en wil daarvoor ook alle mogelijkheden met MS office producten uitpluizen, zoals bijvoorbeeld ook Power Bi. Thuis heb ik daarnaast een prachtige gitaar staan met de nadruk op staan. Ik wil nu echt wel eens leren om een deuntje te spelen.

 10. Heb je nog grote dromen voor de toekomst?
  Reizen. Toen ik eind 20 begin 30 was, heb ik best veel van de wereld gezien. Toen kwamen de kinderen en kwamen we niet veel verder dan familie campings in Europa. De kinderen bleven maar komen, ik weet het ……. eigen schuld. Maar dat reizen naar exotische plaatsen zou ik graag weer op willen pakken. Zuid-Amerika en het Verre Oosten staan hoog op mijn bucketlist.