Geschreven door Noelle PeetersMarketing Manager

Breda, 17 november 2022
In 30 jaar tijd hebben wij een hoeveelheid ervaring en kennis opgedaan waarmee wij als experts de snel groeiende vraag naar geautomatiseerde systemen in de biotech en crop markt kunnen voorzien van custom made totaal oplossingen. Wat deze periode – en vooral in de afgelopen jaren - ons echter ook heeft geleerd is het belang van technische innovatie, de razendsnelle ontwikkeling hiervan en de rol die de jeugd hierin speelt. 

Jongeren zijn namelijk onze toekomst. Maar tegelijkertijd is het juist het bedrijfsleven, en daarmee ook Lab Services, die nu hun toekomst bepalen. Bij Lab Services kijken we daarom altijd vooruit en werken we aan mogelijkheden om jongeren al op jonge leeftijd te introduceren en te betrekken bij ons expertiseveld. Zij gaan over een aantal jaar namelijk het verschil maken. Wij zien investeren in de jeugd daarom als investeren in de maatschappij van de toekomst. En daar beginnen wij bij Lab Services al op jonge leeftijd mee. 

Jongeren die nu opgroeien doen dit in een wereld van razendsnelle ontwikkelingen, vooruitstrevende technieken en innovaties die wij ons enkele jaren geleden niet eens hadden kunnen voorstellen. De snelheid waarmee dit gebeurd is met niets te vergelijken en voor deze jeugd is dat juist de normaalste gang van zaken. Die snelle ontwikkelingen laat de vraag naar specifieke beroepsvaardigheden stijgen en dit maakt waarom jongeren juist zo’n belangrijke rol zullen gaan spelen in onze toekomst.

Daarom is het belangrijk om de jeugd al op jonge leeftijd te introduceren met de technische wereld van automatisering en integratie. De mogelijkheden binnen dit werkveld zijn namelijk eindeloos. Door in gesprek te gaan met deze jongeren tijdens speciale bedrijvendagen en stagemarkten, daadwerkelijk effectief naar ze te luisteren en mogelijkheden te bieden, willen wij een team van experts creëren dat klaar is voor de toekomst. We zorgen voor een diversiteit aan stageopdrachten en creëren leerplekken voor degenen die graag tijdens hun studie reeds ervaring op willen doen.

Echter gaat Lab Services nog een stapje verder door kinderen en jongeren die nog geen studiekeuze hebben gemaakt enthousiast te maken voor ons werkveld. Dit doen we door scholen uit te nodigen voor kennismakingsdagen. Hierbij krijgen de kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar diverse opdrachten, afgestemd op hun kennis en kunde waardoor ze op informele wijze kennis maken met de wereld van automatisering.


Niet alleen het schetsen van mogelijkheden is een speerpunt van Lab Services. Ook het bieden van een hoopvolle en kansrijke toekomst staat hoog in het vaandel. Door alle ontwikkelingen die nu gaande zijn en ook nog komen gaan, zullen functies – zeker in ons vakgebied - in de toekomst anders ingevuld worden dan ooit in het verleden is gedaan. Studenten zullen dan ook anders opgeleid gaan worden dan generaties hiervoor. Ze zullen de komende jaren niet meer specifiek voor een functie opgeleid worden, maar wel voor een baan die er nu wellicht nog niet is. Functies gaan veranderen en de vraag van de mondiale maatschappij zal deze invulling gaan bepalen. Een factor die voor veel onzekerheid zorgt onder studenten. En daar zorgt Lab Services graag voor het verschil. Als innovatief bedrijf lopen we voorop in de ontwikkelingen en hebben we daardoor alle mogelijkheden en competenties in huis om mee te groeien in deze veranderende markt. Hierbij draait het om het scheppen van duidelijkheid, het creëren van mogelijkheden en investeren in jongeren. Hiermee hopen wij een toekomst te creëren waarin we de komende generatie een duidelijk perspectief bieden. Een uitdaging die wij met beide handen aangrijpen.