De grenzeloze vrijheid van dynamic scheduling by lab services
dynamic scheduling

Geschreven door Noëlle PeetersMarketing Manager

Breda, 12 juni 2023
Sinds jaar en dag is PlateButler het icoon op het gebied van dynamic scheduling. Het proces waarbij het effect van real-time gebeurtenissen wordt geabsorbeerd, de huidige status van de scheduling wordt geanalyseerd en de scheduling automatisch wordt aangepast met geoptimaliseerde maatregelen om verstoringen te beperken. Maar wat houdt dynamic scheduling nu daadwerkelijk in? We nemen je mee in de wereld van PlateButler, in vrijheid en in flexibiliteit want dat is dynamic scheduling.

VRIJHEID
De vrijheid die dynamic scheduling geeft is grenzeloos. De mogelijkheid om oneindig veel workflows tegelijkertijd te starten, zelfs tijdens een run als ook de mogelijkheid om een gestarte workflow aan te passen creëert een maximale vrijheid om te optimaliseren. PlateButler leert gedurende de workflow zelfstandig bij om zichzelf te optimaliseren tijdens de run en kan het statische tijden geven voor specifieke stappen tijdens het proces. Het ad hoc platen laden tijdens een run als ook het optioneel on board hebben van een safety circuit zorgen ervoor dat men PlateButler in verschillende modussen kan laten runnen terwijl het volledig toegankelijk en flexibel blijft.

FLEXIBILITEIT
Dynamic scheduling laat middels flexibiliteit de waarde van vrijheid nog verder stijgen. Zo is er onuitputtelijke flexibiliteit en varianten in workflows mogelijk door het Pier en BarQ dockingstation. Deze wordt direct herkent door PlateButler ongeacht de positie in het platform. Ook blijven instrumenten stand alone beschikbaar en makkelijk toegankelijk door het gebruik van turntables en lades. Je kunt de instrumenten zelfs tijdens een run off-line halen en terug starten voor tijdelijk stand alone gebruik. Als ook de mogelijkheid om gelijke instrumenten te groeperen zodat het off-line halen en het extra bij starten van instrumenten eenvoudig te realiseren is zonder impact op de workflow.  

Hiermee weet PlateButler als dynamic scheduler het verschil te maken. Wist je dat PlateButler ook voor alle pipetteerrobots dek segmentaties maakt waardoor een pipetteerrobot nooit hoeft te wachten of stilstaat? Maar dat niet alleen! Ook bij de Nano dispenser zul je nooit wachttijden voor platen zien. PlateButler calculeert namelijk zelf wanneer een plaat of workflow ten opzichte van de vorige gestart moet worden om exact tegelijkertijd klaar te zijn voor de nano dispenser.

ONAFHANKELIJKHEID
Zo zie je maar wat dynamic scheduling jou aan vrijheid kan opleveren. PlateButler is dusdanig ontwikkeld dat het alle merken en eigen ontwikkelde instrumenten kan toevoegen aan een workflow en je deze door elkaar kunt gebruiken. Onafhankelijkheid is ook terug te zien in de mogelijkheid om oneindig veel verschillende robotarmen met elkaar te laten samenwerken waardoor je platformen eenvoudig in segmenten kunt verdelen met eigen specifieke workflows. Hierdoor ben je volledig onafhankelijk en ben jij degene die je eigen keuzes maakt.   

Kies met PlateButler voor maximale vrijheid en flexibiliteit en profiteer van de mogelijkheid om te allen tijde workflows te optimaliseren. Ga zelf aan de slag en ervaar de gebruiksvriendelijkheid, het aanpassingsvermogen en dus de eindeloze voordelen want dat is dynamic scheduling.