Geschreven door Sebastiaan HorstAccountmanager Distribution

Breda, 29 januari 2024
LVL Technologies is gespecialiseerd in track & trace-oplossingen voor monsters met behulp van innovatieve 2D-gecodeerde buizen en rekken. Ze zoeken voortdurend de grenzen van innovatie op en hebben als doel de meest innovatieve 2D-ontwerper en -fabrikant ter wereld te zijn. In de afgelopen jaren is er aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe matrijzen, een nieuwe fabriek, nieuwe machines en hoogwaardige training van het productiepersoneel. 

Het team van LVL Technologies heeft met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van 2D-gecodeerde buizen een waardevolle voorsprong genomen op de markt. Hierdoor zijn zij de juiste keuze voor state-of-the-art 2D-gerelateerde producten en apparatuur. 

Terugblik
In het begin van 2000 bestond de behoefte van de markt uit een systeem geschikt voor de latere SBS-footprint (van combinatorial chemistry in 9x9 – 10x10 format racks met barcode op de zijkant). In de jaren daarna veranderde dit snel naar High Throughput Screening 8x12 racks met 2D-code op de bodem, pushcaps gesloten en volledig geschikt voor automatisering. 

"In deze beginperiode werden enorme hoeveelheden verbindingen besteld en opgeslagen in grote automatische opslagplaatsen met een max. temperatuur van +4 °C en min. -20 °C. Rond 2004 verdeelde de markt zich aardig over twee spelers. Zij boden 2D-tubes met pushcaps aan, en inmiddels de eerste generatie interne schroefdoppen, aan opkomende biobanken. Deze opslag in biobanken werd en wordt echter gedaan in -80 °C vriezers, later gevolgd door dezelfde soort grote automatische opslagsystemen als in de farmaceutische industrie. Aanpassingen waren echter nodig, waardoor efficiëntie steeds belangrijker werd. Dit leidde tot de ontwikkeling van buizen met externe schroefdoppen, die inmiddels door meer dan 80% van de biobanken wereldwijd worden gebruikt en ook geschikt zijn voor opslag in nog lagere temperaturen zoals LN2 'vapor phase' (-196 °C)." 

Sindsdien is het afsluiten van de buis met doppen in een steeds meer gecontroleerde en gecertificeerde omgeving een must, tot op heden. 

Innovatie
Na ruim 20 jaar aan 2D-gerelateerde producten en apparatuur zou je haast denken dat er bijna geen verbeteringen op de markt zouden zijn, maar niets is minder waar. "In de afgelopen jaren heeft LVL Technologies zich duidelijk weten te onderscheiden met de ontwikkeling van co-molded 2D tubes, co-molded screwcaps, een nieuw automatiseringsvriendelijk rackontwerp van polycarbonaat, evenals de revolutionaire polycarbonaat Lid closers." 

Het mag duidelijk zijn dat LVL Technologies staat voor innovatie, waarbij de input uit de markt altijd een drijvende kracht is geweest om samen met wereldwijde klanten nieuwe producten te ontwikkelen, testen en valideren. "Suggesties voor aanpassingen aan bestaande producten of de ontwikkeling van nieuwe producten ontstaan dan ook vaak naar aanleiding van onze nauwe samenwerking met onze klanten in de markt. De flexibiliteit en marktkennis van organisaties hebben al regelmatig geleid tot nieuwe ontwikkelingen." 

Toekomst
De toekomst van 2D-tubes ziet er rooskleurig uit met nieuwe toepassingen in onder andere de voedings- en drankenindustrie, Cropscience en de menselijke diagnostische markt. In deze markten wordt momenteel nog traditioneel gewerkt met plaklabels, die in vergelijking met de 2D-gecodeerde buizen van LVL Technologies onbetrouwbaar zijn, omdat een label kan loslaten. "Onze buizen worden door middel van een laser permanent (en dus niet langer manipuleerbaar) voorzien van een 2D-code, zowel op de bodem als op de zijkanten, in 2D, 1D als ook voor het menselijk oog leesbaar. Het is zelfs mogelijk om figuren zoals merklogo’s te laseren op onze buizen." 

Echter zijn er voor de toekomst ook enkele obstakels en uitdagingen voor LVL Technologies om rekening mee te houden, zoals de verscheidenheid aan verschillende materialen, automatisering, opslagkosten, omgevingsinvloeden, extreem hoge bedrijfskosten, elektriciteit, etc. "Elke markt heeft hierin zijn eigen behoeften en obstakels. Het is aan ons om te denken in oplossingen om zo de markt en onze klanten hier zo goed mogelijk in te kunnen voorzien." 

Vooruitkijkend naar de toekomst staat er een lange lijst met innovatieve producten op stapel die de komende jaren op de markt zullen komen. "Producten die veelbelovend zijn en een oplossing bieden waar wij bij LVL volledig in geloven. Toepassingen die de markt zouden resetten." 

Onderscheidend vermogen
"De beslissing om onze producten te kopen wordt vaak gebaseerd op onze kennis van de markt, het vertrouwen in de productie, onze lange relaties, en betreft niet een beslissing die van de ene op de andere dag wordt gemaakt. Dit betekent dat we veel tijd en energie steken in contact met onze klanten, kunnen we vaak snel schakelen en denken we in oplossingen." Deze korte communicatielijnen zijn dan ook kenmerkend voor LVL Technologies.

LVL Technologies volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet door aanwezig te zijn op alle grote wereldbeurzen, middels een netwerk met exclusieve gespecialiseerde distributeurs in ongeveer 50 landen wereldwijd. "Onze nauwe samenwerking met key accounts en automatisering partners loopt als een rode draad door onze wereldwijde markt."

Dit is ook terug te zien in het feit dat alle producten van LVL Technologies in Europa worden geproduceerd. "Wij vinden het belangrijk dat onze producten in Europa worden gemaakt zodat we met korte communicatielijnen en bij voorkeur met dezelfde drive snel en met hoge kwaliteit kunnen produceren en leveren. Alle facetten van begin (klantcontacten) tot eind (productie) zijn in eigen beheer. De lagere transportkosten zijn hierbij nog een mooi bijkomend voordeel. Europa is voor ons daarom de place to be."