Geschreven door Noelle PeetersMarketing Manager

Breda, 17 november 2023
Karim kreeg tijdens zijn stage bij ons een uitdagende opdracht toegewezen: het aanpassen en verbeteren van een specifiek stuk van onze PlateButler-software. Lees zijn stage ervaring hieronder en laat je inspireren door zijn toewijding, leergierigheid en prestaties.

“Ik beleefde veel plezier aan het werken aan de PlateButler-software, vooral omdat het mijn twee passies, software ontwikkeling en robots, samenbracht. Het gaf mij voldoening om te zien hoe de robots geïnstrueerd werden om mijn gemaakte software als commando’s nauwkeurig uit te voeren. Het teachen van de robot en zien hoe deze reageerde op interacties, fascineerde mij het meest. Dit heeft mijn interesse voor robots alleen maar vergroot en ik hoop dat ik in de toekomst de mogelijkheid krijg om van dichtbij met robots te werken.”

Karim kon aanschouwen hoe zijn gemaakte werk tot uiting kwam in ons systeem met uiteindelijk een goed eindresultaat. Hij kreeg een duidelijk beeld op welke manier zijn ontwikkelde software zou functioneren in de praktijk. Hoe heeft hij deze positieve resultaten weten te behalen?

“Tijdens mijn stage kreeg ik veel vrijheid en goede begeleiding. De grootste uitdaging voor mij was de frequente afwezigheid van mijn stagebegeleider, omdat hij vaak naar het buitenland moest afreizen. Gelukkig waren er genoeg andere collega’s waarop ik kon rekenen wanneer ik er niet uit kwam. Er was voor mij een perfecte balans tussen vrijgelaten worden en begeleiding krijgen. Mijn stagebegeleider toonde regelmatig interesse in mijn voortgang, maar tegelijkertijd werd ik ook gestimuleerd om zelf eventuele obstakels op te pakken en initiatief te tonen. Door deze manier van werken heb ik veel geleerd en zo heb ik uiteindelijk een mooi eindproduct kunnen opleveren.”

Bij Lab Services krijgen stagiaires de mogelijkheid om niet alleen aan hun eigen opdracht te werken, maar ook om mee te kijken met verschillende projecten en afdelingen. Op deze manier krijgen ze een algeheel beeld van het reilen en zeilen van de organisatie, de verschillende functies en taken. Zo ontdekken ze beter wat ze wel en niet interessant vinden. Deze ervaring geeft hen inzicht in het werken binnen een organisatie en helpt hen bij het maken van toekomstige carrièrekeuzes.

“Naast het werken aan mijn softwareopdracht, nam ik ook de gelegenheid om regelmatig mee te kijken in de werkplaats, omdat ik het werken met robots erg interessant vind. Van het werken aan de softwareopdracht als ook door het meekijken met andere collega’s en projecten heb ik veel geleerd. Vooral mijn technische vaardigheden op het gebied van coderen en analytisch denken heb ik tijdens deze stage verder ontwikkelt. Daarnaast heb ik ook meer inzicht verkregen over de dagelijkse gang van zaken van een bedrijf.”

Karim beleefde een positieve ervaring aan zijn stage bij Lab Services. Gedurende zijn periode heeft hij waardevolle kennis opgedaan over de branche, zijn vaardigheden uitgebreid en nieuwe contacten opgebouwd.

“Ik zou Lab Services omschrijven als een gezellige werkomgeving, waar ze je de kans geven te ontdekken waar je interesses liggen. Ook was er een goede balans tussen zelfstandig werken en begeleiding. Als je op zoek bent naar een uitdagende stage waarin je meer over robots kan leren, dan is dit de plek waar je moet zijn.”