Laboratorium apparatuur Lab Services

Geschreven door Ferry de VugtCTO

Breda, 1 augustus 2019
Na 27 jaar Lab Services heeft onze PlateButler® technologie zich ontwikkeld als sterkste en slimste technologie in de markt.

Vaak krijg ik de vraag om uitleg te geven over de scheduling software. Hoezeer ik dit ook begrijp merk ik vaak dat hier niet de sleutel ligt van de oplossing. Features geven geen sleutel tot succes.

Bij Lab Services ontvangen wij een legio aan User Requirement Specification (URS) van klanten. Een snelle blik leert dat vaak dezelfde specificaties gevraagd worden. Dit zou betekenen dat iedereen een gelijk soort platform wil hebben maar niets is minder waar. Binnen Lab Services wordt een URS vanuit meerdere technische disciplines onafhankelijk benaderd. Dit is een bewuste keuze om te zorgen voor een “out of the box” helikopter view. Het voordeel van de situatie is dat wij niet terugvallen op de “Been there, done that” mentaliteit. Door deze aanpak komen we vaak uit op de “Holy Grail” voor het specifieke platform.

Uiteraard gaat het om de scheduling software, maar er is meer nodig om het hoogst haalbare in de markt te kunnen bieden. Door onafhankelijk te zijn kan Lab Services altijd het ideale instrument kiezen in het platform, conform de wensen van de klant. Die combinatie - van onafhankelijkheid en scheduling software - zijn de eerste ingrediënten voor het hoogst haalbare. Maar is deze combinatie dan ook daadwerkelijk het hoogst haalbare? Binnen Lab Services beschikken wij over simulatie mogelijkheden om de realiteit na te bootsen. Dit geeft inzichten waarmee wij kunnen schaven om dit ultieme doel samen met de gebruiker te bereiken.

Wij zien dat dit soort platformen worden aangeschaft voor 10 -15 jaar of langer. Echter veranderen technologieën en ideeën in een R&D-omgeving continue. Aanpassingen en veranderingen aan het platform en methodes komen dan ook regelmatig voor. Met de dynamiek van deze veranderingen en optimalisatie zorgen we ervoor dat een platform gaat leven binnen een groep van gebruikers. Nieuwe technologieën betekent uiteraard niet het einde van een platform. Door een platform te ontwikkelen die deze veranderingen aan kan, blijven zowel het platform als de gebruikers altijd up-to-date. Flexibiliteit in de ruimste zin van het woord is dan ook van essentieel belang.

Vandaar dat de PlateButler® dynamische scheduler een hoge mate van flexibiliteit biedt. Onze applicatie specialisten kunnen hiermee uiterste limieten van specificaties uit een URS bereiken en hiermee de basis leggen voor een lang en succesvol systeem-leven.