AusDiagnostics en BioTools
Lab Services, AusDiagnostics en BioTools

Geschreven door Noelle PeetersMarketing Manager

Breda, 17 augustus 2022
Samen zijn ze een partnerschap aangegaan met als doel de ondersteuning van klanten te vergroten en de supply chain nog beter te borgen door laboratoriumautomatisering en kwaliteitsborgende processen samen te brengen. 

Met de expertise van Lab Services – de nummer één onafhankelijke integrator en ontwikkelaar van innovatieve systemen om gestandaardiseerde processen in laboratoria te automatiseren – werd voor AusDiagnostics een flexibel, snel en nauwkeurig platform ontwikkeld. 

Door het handmatige sealproces te automatiseren, werd een hogere doorvoer gecreëerd - en dit heeft geresulteerd in een veel snellere levering van platen aan klanten. 
"De resulterende groei in productiecapaciteit zorgt ervoor dat AusDiagnostics, een leider in het ontwerpen, produceren en op de markt brengen van multiplexing moleculaire diagnostische testen en reagentia, klanten meer service, kwaliteit en expertise kan bieden", zegt Stefan Poppelaars, projectmanager bij Lab Services. "Door deze drievoudige samenwerking hebben we het automatiseringsplatform met succes kunnen installeren en testen op de AusDiagnostics-site in Australië", zegt hij. “Een extra dank aan onze distributeur BioTools – zonder hen was deze samenwerking niet tot stand gekomen.” 

AusDiagnostics Chief Operating Officer, verteld dat de oplossing de productiviteit enorm heeft verhoogd. "Het belangrijkste is dat de aanzienlijke afname van handmatige handelingen onze productiewetenschappers in staat stelt zich te concentreren op andere technische taken of projecten", zegt ze. “We streven er voortdurend naar om te innoveren en processen te verbeteren en dit nieuwe niveau van automatisering heeft aanzienlijke tijdsbesparingen opgeleverd – wat voorheen een maand nodig had om te voltooien, kan nu in minder dan een week worden bereikt. De PlateButler oplossing van Lab Services heeft ons een effectieve en schaalbare oplossing gegeven om onze duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen.”

Over Lab Services
Sinds 1992 ontwikkelt en verkoopt Lab Services als onafhankelijk expert op het gebied van laboratoriumautomatisering innovatieve producten die breed inzetbaar zijn voor diverse mondiale markten en toepassingen. Lab Services integreert en ontwikkelt unieke systemen om gestandaardiseerde processen in laboratoria te automatiseren. Voor deze integratie zijn ze merkonafhankelijk en gebruiken ze hun eigen software, PlateButler! Het bedrijf biedt een unieke en geavanceerde oplossing voor laboratoriumautomatisering. Kijk voor meer informatie op: www.lab-services.nl

Over AusDiagnostics
AusDiagnostics Pty Ltd is een toonaangevend internationaal bedrijf dat een uitgebreide reeks multiplexing moleculaire diagnostische testen en reagentia ontwerpt, produceert en op de markt brengt. AusDiagnostics, opgericht in augustus 2006, ondersteunt ook robotinstrumenten voor in-vitrodiagnostiek bij medische, veterinaire en toegepaste tests. Het bedrijf bedient wereldwijde klanten via kantoren in Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2018 opende AusDiagnostics een productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk om de levering van producten aan haar groeiende netwerk van klanten en distributiepartners in meer dan 25 landen te ondersteunen. Ga voor meer informatie naar: www.ausdiagnostics.com

Over BioTools
BioTools is in Australische handen en levert innovatieve tools aan Life Sciences, Medical Research, Pathology, Diagnostic en andere industriële partners. BioTools richt zich op het leveren van laboratoriumworkflowoplossingen voor oplossingen voor vloeistofbehandeling, automatisering en integratie, inventarisatie en beheer van biospecimenmonsters, het plukken van kolonies en processen voor het labelen en vullen van buizen. We bieden oplossingen voor vele wetenschapsgebieden, waaronder moleculaire biologie, celbiologie, immunologie, microbiologie en synthetische biologie.