Geschreven door Jeroen TheeuwesSoftware Manager

Breda, 12 januari 2023
Als software manager begint mijn dag standaard met het beantwoorden van mails van klanten met betrekking tot de door ons geïnstalleerde systemen. Vervolgens heb ik overleg met het salesteam om de wensen van onze (nieuwe) klanten te bespreken. In deze meeting bespreken we welk type apparaten we nodig hebben per klant, hoe we deze apparaten gaan configureren en of er andere zaken zijn waarmee we op softwaregebied rekening moeten houden. Uit dit overleg komt een takenlijst naar voren van de benodigde software aanpassingen in PlateButler. Deze taken verdeel ik onder de software engineers.

Daarna ga ik door naar de wekelijkse meeting met het projectmanagement. Tijdens deze meeting bespreken we de voortgang van verschillende projecten. Mocht er iets aangepast of toegevoegd zijn binnen een project, dan verwerk ik dat in de afdelingsplanning en geef ik deze aanpassingen door aan de software engineers.
Vervolgens ga ik aan de slag om een systeemsimulatie te ontwikkelen voor één van onze klanten. In deze simulatie wordt weergegeven hoeveel platen er per dag kunnen draaien door middel van de configuratie die wij hebben opgezet. De klant krijgt hierdoor meer inzicht in de systeemprestaties. Tussendoor beantwoord ik vragen van de software engineers en bied ik hen ondersteuning bij het uitwerken van uiteenlopende softwarevraagstukken. 

Na het ontwikkelen van de systeemsimulatie vertrek ik naar een klant waarbij recent één van onze systemen is geplaatst om daar een SAT (Site Acceptence Test) uit te voeren.

Tijdens deze test controleren we of het systeem na toebehoren functioneert. Het systeem wordt namelijk gedemonteerd om transport mogelijk te maken en moet vervolgens op locatie opnieuw worden geconstrueerd. Na verplaatsing naar een nieuwe locatie krijgt het te maken met nieuwe omstandigheden zoals bijvoorbeeld een aansluiting op een ander netwerk. Dit kan invloed hebben op de werking van het systeem. Na uitvoerig testen, maken wij indien nodig aanpassingen zodat alles weer naar behoren werkt. Naast het uitvoeren van een SAT, geef ik ook een presentatie en training aan de klant over de werking van het systeem.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Ik ben vaak onderweg, omdat meer dan 80% van onze systemen zich in het buitenland bevinden. Geen dag is daarom voor mij hetzelfde en dat houdt mijn werk interessant. We hebben als experts in de afgelopen 30 jaar vele mooie projecten mogen opleveren en we werken vol enthousiasme aan het ontwikkelen van nieuwe systemen. Op naar wederom een succesvol jaar vol met innoverende automatiseringsplatformen!