Laboratorium apparatuur Lab Services

Geschreven door Jeroen TheeuwesSoftware manager

Breda, 1 november 2019
Lab services maakt al jaren robotsystemen. Deze systemen lopen uiteen van eenvoudig tot zeer complex. Alle systemen die door Lab services geleverd worden, worden aangestuurd door onze eigen software: PlateButler. Het is dus zaak om PlateButler software zowel simpel te houden voor de kleine systemen als toch ook alle mogelijkheden beschikbaar te hebben die de complexe systemen vereisen.

Hier ligt dan ook de uitdaging in de ontwikkeling van de software. Op de softwareafdeling van Lab Services zijn we hier constant mee bezig. Naast de continue ontwikkeling van clients - die de communicatie laag naar de apparatuur in het systeem vormen - ontwikkelen we dagelijks nieuwe functionaliteit in PlateButler Manager. Het kloppend hart van het systeem.

In PlateButler Manager wordt besloten welke taken wanneer worden uitgevoerd. Hoe beter deze taken gepland worden hoe efficiënter het systeem werkt. Daarom maken wij het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk om aan te geven welke taken in het complete proces belangrijk zijn. Welke taken strak moeten worden uitgevoerd en op welke punten het systeem juist wat meer vrijheid heeft in de uitvoering.

Naast onze eigen ideeën voor uitbreiding van de software leveren discussies met klanten ook vaak tips op ter verbetering of aanpassing van bepaalde onderdelen van de software. We staan altijd open voor goede en innovatieve suggesties. Op deze manier maken wij van PlateButler het meest gewaardeerde softwarepakket om uw systeem aan te sturen.