Geschreven door Jeroen TheeuwesSoftware Manager

Breda, 1 maart 2022
PlateButler® is de software van uw toekomst! Lab Services heeft PlateButler® zo krachtig gemaakt dat u er wel meer over moét weten! Lees snel verder en ontdek waarom PlateButler® ongeacht de markt, toepassingen en hoeveelheid systemen altijd op maat gemaakt kan worden voor u.De PlateButler® Manager is het perfecte voorbeeld van hoe wij voldoen aan specifieke, individuele behoeftes van onze gewaardeerde klanten; de software leidt het proces niet, u leidt.

PlateButler® Manager: monitoring your SafetySystem

PlateButler® robots zijn uniek en onderscheidend, wij leggen u graag uit waarom!
Lab Services biedt u de mogelijkheid om het systeem naar uw wensen in te stellen. Zo kunnen wij speciaal voor u instellen hoe een robot reageert bij een eventuele melding van het SafetySystem.Wilt u dat de robot meteen stopt bij elke melding? Dat kan! Maar wij beschikken ook over de mogelijkheid om uw robot langzamer te laten draaien zodra er een melding van het SafetySystem waargenomen wordt. Het werk hoeft dus niet direct stil te staan zolang een melding dat toestaat. 

Wat nog ontbrak bij zo’n melding, is de snelle koppeling tussen ons SatefySystem en PlateButler®. Deze koppeling zorgt ervoor dat het intelligente SafetySystem direct een melding geeft aan PlateButler®, en PlateButler® geeft deze melding door aan u. Dankzij deze koppeling krijgt u als operator nu een venster waarin duidelijk aangegeven wordt waar de foutmelding zich bevindt. Mocht er nog een deur of lade open staan van uw systeem, waardoor de robot langzamer (of niet) draait, dan zal PlateButler® Manager u hier meteen van op de hoogte stellen.

Handel snel en effectief dankzij deze nieuwe update, zo kunnen de werkzaamheden van uw systeem weer spoedig opgepakt worden en kan uw assay zonder zorgen worden voortgezet. 

PlateButler®: provides you with visible feedback before starting an assay

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat tijdens het maken van een script voor een assay ergens een typefout wordt gemaakt. Mocht er een fout gemaakt zijn, dan gaf PlateButler® u voorheen deze feedback  zodra het assay gestart werd, maar kon u zelf opzoek naar waar deze fout zich bevond.  

Dit is verleden tijd! Dankzij de upgrade van deze feedbackvoorziening, zal PlateButler® u niet alleen een melding geven dat er zich ergens in het script een fout bevindt, maar zal er ook te zien zijn wáár deze fout zich bevindt.
Omdat dit nu met een duidelijke rode tekst zichtbaar wordt ín uw script, kunt u gericht en snel handelen, zo kan uw assay na correctie spoedig gestart worden.
Vertrouwen en een bevorderde workflow, dat is waar deze unieke upgrade voor zorgt! 

Nog een unieke update dat uw workflow positief zal beïnvloeden, is dat wijzigingen in variabelen, of wanneer variabelen bijvoorbeeld hernoemd worden, gelijk doorgevoerd worden in het hele assay. Uw hele script handmatig doornemen om deze wijzigingen zelf overal aan te passen? Dat hoeft niet meer! PlateButler® doet dit graag voor u.    

Dynamic Scheduling meets Static Scheduling

De basis van PlateButler® bestaat uit Dynamic Scheduling. PlateButlers scheduling algoritme bepaalt hierbij wat de meest efficiënte manier is om de robot zijn werk te laten doen aan de hand van uw assay. De actuele status van de beschikbare apparatuur, in combinatie met de prioriteiten die zijn vastgelegd in het algoritme, zijn hierbij bepalend. Mochten er problemen optreden tijdens de run, dan worden de resterende acties van de platen waar dit betrekking op heeft door PlateButler® automatisch opnieuw berekend. 

Daarnaast heeft Lab Services hier nu een statische variant aan toegevoegd. Vooraf wordt het plan van het assay vastgesteld en voorgesteld aan u, de operator. U kunt hier alsnog aanpassingen in maken, zo kunt u bijvoorbeeld de incubatietijden aanpassen totdat deze volledig naar uw zin zijn. Vervolgens wordt dit plan naar wens uitgevoerd. PlateButler® zal in deze optie zelf niet op zoek gaan naar andere manieren. U vraagt, PlateButler® draait.Maak in de toekomst zelf de keuze of u met de Dynamic- of Static Scheduling aan de slag wilt gaan. Alles is mogelijk met PlateButler®. 

Clear overview in your Gantt Diagram

Specifiek voor incubaties is dit een erg interessante ontwikkeling. Zodra er een plaat wordt opgehaald uit een apparaat, kunt u dit nu duidelijk terug zien in het Gantt diagram. Hierbij is nu meteen zichtbaar hoe lang de plaat in het betreffende apparaat gelegen heeft. Wederom een upgrade die de workflow positief beïnvloedt! 

PlateButler® make-over of the user interface

Naast de upgrade van de PlateButler® functionaliteiten is ook de gehele look en feel aangepakt. Onze software is weer helemaal van deze tijd, strak en modern, en past volledig in de herkenbare Lab Services huisstijl. Daarnaast is PlateButler® ook volledig Windows 11 compatible en is het design hierop aangepast. PlateButler® is zo op visueel én gebruiksvriendelijk gebied naar het hoogste niveau getild.  



PlateButler® is er klaar voor om voor u aan de slag te gaan.
Nieuwsgierig geworden? Dat begrijpen we! Neem contact met ons op, wij helpen u graag met uw aanvraag.