Geschreven door Jan DiepstratenOffice Manager Finance

Breda, 24 februari 2021
Lab Services B.V. is een groeiend bedrijf. De platformen die we bouwen worden groter, de servicebehoefte van klanten stijgt en er is een toename in personeel aan zowel de productiekant van het bedrijf als aan de kant van overhead. Door al deze ontwikkelingen groeit ook de behoefte om de informatievoorziening nog verder te professionaliseren.  

Om deze reden zijn we sinds enige maanden aan het kijken hoe dit te realiseren en de conclusie is dat een vernieuwd Entreprise Resource Planning (ERP) pakket perfect zou passen bij ons snelgroeiende bedrijf. De doelstelling voor de implementatie van dit nieuwe ERP pakket is het vastleggen van alle financiële, logistieke en commerciële activiteiten van Lab Services in één systeem. Dit zal met name van belang zijn voor de afdeling projectmanagement, zij vormen het kernpunt van Lab Services en hun informatievoorziening zal voortaan gecentreerd geregeld worden.

Momenteel zitten we in de laatste fase van de selectieprocedure met betrekking tot het ERP pakket. Na het zien van de mogelijkheden in de verschillende pakketten sta ik persoonlijk vol ongeduld te trappelen om hiermee aan de slag te gaan om zo een nog professionelere omgeving te creëren voor zowel de klant als leverancier.  

Als klant zult u ongetwijfeld de vernieuwingen aan den lijve gaan ondervinden. In fase twee van deze automatiseringsontwikkeling staat namelijk de inrichting van de portal op de planning, zodat u als klant online uw status kunt inzien, maar bijvoorbeeld ook zaken als de voortgang van de bouw van uw platform. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat wanneer de accountmanager op periodiek bezoek komt, u niet alleen uw verkoophistorie beschikbaar heeft maar u ook ter plaatse kunt melden wat de status van uw platform is aan de hand van de portal. Zo kunt u ook inzien waar bijvoorbeeld eventuele verbeterpunten liggen op basis van de servicerapporten en uiteraard het daaraan gekoppelde advies. Een hoop mogelijkheden dienen zich dus aan.

Uiteraard nemen wij u in een volgende blog mee in de ontwikkeling van dit project. We zijn altijd drukdoende om alle aspecten binnen Lab Services B.V. te blijven ontwikkelen voor de toekomst!